Siyez Ekmeği %100 genetiği bozulmamış atalık tohum olan Kastamonu Siyez unundan ekşi maya ile üretilir. Glüten oranı hayli düşük, sert bir buğdaydır. Buğday veya tam buğday unu içermez. Glüten oranının düşük olması sebebi ile şekil alması çok zordur. Yaklaşık 30 saat süren fermantasyon sonunda kalıplar içinde, taş tabanlı fırında pişirilir.
Katkısız un, himalaya tuzu ve içme suyundan başka hiçbir madde ihtiva etmez.
Taş tabanlı fırında 240 derecede pişen ekmeklerin bu sebeple dış kabukları koyu karamel renginde ve sert yapılıdır.
Bilinen fırın ekmeklerinden daha koyu renkli olmasının sebeplerinden birisi, siyez ununun, buğday ununa oranla daha koyu renkli olmasıdır. Ayrıca, siyez ununun çok düşük glüten oranına ve yoğun, nemli bir iç dokuya sahip olması, çok iyi pişirilmesini gerektirmektedir.
Hem içi, hem de kabuğu iyi pişen ekmekler daha uzun ömürlü olurlar.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.